måndag 21 juni 2010

Brudklänningar

Har av nån orsak varit lite oinspirerad att blogga den senaste veckan. Och om Victorias och Daniels bröllop tänkte jag inte skriva eftersom var och varannan blogg skriver om dem. Men, så började jag kolla brudklänningar på nätet och och plötsligt var jag igen full av iver att dela med mej av alla underbara kreationer jag hittade


Ivanka Trump tycker jag är väldigt stilig och hon blir bara vackrare ju äldre hon blir. Hon gifte sej ifjol höstas (om jag minns rätt?) i en klänning som jag tycker är lite royalistisk, enkel, inte alltför öppen och med långt släp.


Den här bilden tog jag med för att brudgummen är sjuttons stilig... Och visst är bruden också söt i sin vita dröm med silkesrosor.


Som alla har listat ut är jag också en fan av Sex and the City och speciellt Carrie. Den här klänningen tillsammans med den grå fjäderaktiga balklänningen (hon har på sej när hon somnat på hotellsängen i Paris) är klassiker.


Prinsessornas prinsessa, Grace Kelly. Kommer ihåg att jag i högstadiet höll föredrag om henne och hennes bröllop med Furst Rainier(!) Tyvärr kommer jag inte längre ihåg hur många meter silke som gått åt till klänningen eller hur många pärlor det satt fast på den.


Prinsessan Mary hör till mina kungliga favoriter och har en oslagbar klädsmak.


Och visst var Victoria vacker, jag får ju tårar i ögonen bara av att se bilder på henne och Daniel, och hur lyckliga de var tillsammans!

onsdag 16 juni 2010

Bio

Väntar såå på att det ska bli min tur att få gå på bio och titta på Sex and The City2! Än så länge har jag endast sett trailern och suckat över att jag får aaalrdiiig gå på bio. Nå, nog ska det väl bli min tur också. Och om inte, får jag hyra den en mörk höstkväll och sätta kotiteatterin på, poppa popcorn och låtsas jag är på bio:)

Katarina Wennstam


Jag beställer mycket böcker från AdLibris och för det mesta läser jag deckaren. Egentligen anser jag det beror på att det inte finns så mycket annat att läsa om man vill läsa skönlitteratur. För en tid sen tänkte jag ändå jag skulle försöka mej på nåt annat än deckaren och beställde två romaner av Katarina Wennstam, en författare jag inte hört talas om tidigare men hade bra recensioner.

Den första boken, SMUTS, handlade om sex, i alla dess former, och egentligen inte så mycket annat. Den handlade om ett gift par med två tonårsbarn där mannen bedrog hustrun med prostituerade. Egentligen var boken skriven för att väcka uppmärksamhet kring prostitution, trafficking och hur illa vissa kvinnor blir behandlade. Men eftersom den var skriven som en roman blev det lite för mycket av ämnet, personerna i boken hade inget annat än sex på hjärnan.


Så det tog lite emot att börja på den följande boken, Dödergök, som handlade om hustrumisshandel. Men den var faktiskt bättre! Den handlade om en familj som köpte ett hus utanför Stockholm. Frun är journalist och då hon får veta att den tidigare ägaren, som var polis, dödat sin hustru i huset, börjar hon gräva i fallet. Den här boken var intressantare eftersom det hela tiden kom fram mer om frun som bott i huset, och man väntade på att få veta vad som egentligen hänt.

Trots detta är min slutsats om författaren (utan att veta om hon skrivit fler böcker) att jag inte rekommenderar hennes verk för personer som tycker om underhållande lättläst litteratur.



För tillfället traglar jag mej igenom Kungamordet av Hanne-Vibeke Holst. Den är tyvärr lite tungläst med en massa intriger inom den danska politiken, och det är lite jobbigt att ha koll på vem som är vem, men jag tänker inte ge upp. När jag är färdig med Holst ska jag ta itu med Mari Jungberg som lär ska vara bra. Har beställt ett paket pocketar så att jag ska klara mej genom sommaren.

Men oo vad jag saknar Camilla Läckberg och Fjällbackaborna!

tisdag 8 juni 2010

Lite mer prickar


Vi har några mysiga inredningsshoppar i vår stad och en dag tog jag en arbetskamrat som bor på annan ort med på en shoppingrunda. Jag hade egentligen inte tänkt köpa nåt, endast vara med som smakråd, men, så jag fick syn på de prickiga beige färgade sittkuddarna som skulle passa som pricken på i på våra terass stolar.


Kuddarna är av märket I-Line och gjorda i Belgien, om jag kommer ihåg rätt.


De två inredningsbodarna har varsin egen blogg där man kan titta in och beundra sortimentet. Kuddarna köpte jag här på Mosters Inredningsbod www.mostersinredning.blogspot.com
Tre Små Rum har också en hel massa underbara saker, och via dem kan man också beställa tapeter och matchande gardiner. www.tresmarumparainen.blogspot.com. (Fattar inte varför jag inte lyckas med att inserta linkar, grr)

Konditionstest

Deltog i ett konditionstest förra vecka och igår fick jag hem resultatet på posten. Konditionen evaluerades i tre olika kategorier: 1) aerobisk gräns (grundkondition) (översätter direkt från finska så kan hända jag inte använder rätta termer) 2) anaerobisk gräns (maraton kondition) och 3) maximal syreupptagningsförmåga. Dessa tre konditionskategorier bedömdes med vitsorden 1-5, där 1 är oroväckande och 5 super. Testet gick ut på att vi sprang 6 x 1100 m och efter varje varv togs det blodprov, samt att tiden och pulsen noterades. Varje varv sprangs lite snabbare än det föregående. Jag fick vitsordet fyra i alla tre kategorier. Det var också min egen bedömning av min kondition även om jag inte är säker på att jag helt återhämtat mej från min flunssa. Kändes på nåt sätt inte så bra att springa den dagen.

MEN det som mest påverkade mej var att jag enligt testet borde bli av med 1,7 kg fett. Det är de två ”graviditetskilon” jag kämpat med de senaste två åren och jag banne mej inte blir av med. Nå nu fick jag dessutom det svart på vitt att det bara inte är jag själv som tycker jag går omkring med två kilo för mycket på kroppen.

Så nu har jag igen super motivation att träna, de två kilona ska bort och dessutom har jag en dröm om att springa halv-marathon på under två timmar! Har alltså hela sommaren på mej att träna för den 18.9. går startskottet för Ruisrääkki!

söndag 6 juni 2010

Sommarklänningar

Jag har surfat lite runt för att söka ideér till sommakläder och sommarklänningar. Dessutom har vi haft turen att bli bjudna på ett sommarbröllop, så nu får jag även kolla in festklänningar.

Hos Miss Greta www.missgreta.se hittade jag några jag gillade skarpt. Har beställt en klänning tidigare från Miss Greta och det fungerade jätte bra. Dessutom var klänningen helt underbart paketerad i vacker låda och lila silkespapper, lyxigt:)


Den här svarta klänningen var den första jag fastnade för. Den passar året om, på vintern med svarta tights och stövlar. På sommaren med högklackat. Och då man inte ska vara så fin går den bra med jeans.


Den här klänningen är såå söt och skulle passa bra på bröllopet vi ska på! Dessutom skulle den passa bra med mina nya nitskor.


This one I really like! Funderar på att beställa den, misstänker att den skulle bli denna sommars favoritplagg. Enda som får mej att fundera är att jag tror att den skulle se ännu bättre ut på mej om jag var tio cm längre...



Det är något bohemiskt över den här klänningen som tilltalar mej. Den lilla boleron är också söt. Men nånting annat nedtill skulle jag nog välja.


Den här tycker jag är vacker in all sin enkelhet, den ballongformade kjoldelen ger klänningen det lilla extra.

torsdag 3 juni 2010

Påfyllning i shoppen

Har beställt lite påfyllning till webshoppen och lite nytt till pojkrummet. Har tidigare inte haft så stort sortiment för pojkar, men nu har det blivit lite bättre.


Det mysiga lektältet är 1 meter i diameter och 130 cm högt, så det ryms bra också i en mindre barnkammare.


Med dessa förvaringshyllor blir det ordning också på prinsens tidningar och konstverk. Tidigare fanns dessa förvaringslådor endast i Krona serien.



Prylhyllan är förvånansvärt stor, 43x45x10 cm, så den rymmer massor av småbilar och andra viktiga delar och grejer som lätt kan komma bort.

tisdag 1 juni 2010

Rabarberpaj

Jag brukar varje år baka samma rabarbejpar och i veckoslutet då vi firade Olivias och Linus namnsdagar passade jag på att baka min traditionella paj.

Den heter Solveigs rabarberpaj, men eftersom jag fått receptet av min mormor som heter Sylvia, får den i stället heta Sylvias rabarberpaj. Det blev alltså inga cupcake...


Botten
75 gr smör
3/4 dl socker
1 ägg
1 tsk bakpulver
2,5 dl vetemjöl
Fyllning
4 dl rabarber i skivor
1 ägg
0,5-1 dl socker
1 msk vetemjöl

Rör smör och socker till skum, tillsätt vetemjöl- och bakpulverblandningen. Bred ut smeten i smord pajform, ca 26 cm.
Fördela rabarberskivorna över pajbotten.
Vispa ägg och socker till fyllningen och tillsätt vetemjölet.
Häll ut fyllningen över rabarberskivorna och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader, i ca 30 min.


Servera med vaniljsås och njut!




Då jag var liten och vi var gottsjuka lagade mamma alltid "negerbollar". De här kokosbollarna är gjorda så som de gjordes när vi var små. Tyvärr hade jag inte kokos "smulor" så pärlsocker fick duga som dekoration.