måndag 30 augusti 2010

Sista terassbilderna


De här är de sista terassbilerna, jag lovar! Vanligtvis är jag en höstmänniska och tycker det är mysigt då kvällarna blir mörka och man får tända eld i brasan och dra på sej yllesockor och en varm tröja. Men i år känns det på nåt sätt vemodigt att sommaren är förbi och hösten står för dörren. För i övermorgon är det första september och då är sommaren oåterkalleligt förbi.



Därför vill jag ännu en sista gång bjuda på en doft av sommaren och de stunder vi fått sitta ute och njuta av värmen och beundra alla blommor.





fredag 27 augusti 2010

Rapport

Är nu inne på min femte bantningsvecka! Egentligen är det helt fel att kalla det för bantning för jag är ju inte på nån diet, utan det handlar om att ändra matvanorna, för all framtid! Nä så dramatiskt är del väl inte, det handlade mer om att få upp ögonen för hur jag verkligen åt och lite korrigera det.

Nu äter jag alltså mindre, ingen ost och inga godsaker eller sånt som innehåller mycket kolhydrater, eller socker. Första veckan såg jag choklad, godis, rulltårtor var jag än såg. Jag blev förbluffad över vilken stor frestelse vi varje dag får stå emot, och är inte alls förvånad över att det finns så många överviktiga i vårt samhälle. Om du inte själv lagar din mat och lite planerar dina mellanmål är det ju nästan omöjligt att äta hälsosamt! Tänk vad hemskt!

Nå nog om det, för efter nån vecka såg jag inte längre alla läckerheter omkring mej och idag tänker jag inte ens på allt gott man sku kunna klämma i sej. Tvärtom, en dag var jag till en tjusig pastarestaurang på lunch och åter en gräddig ugnspasta, och jag började verkligen må dåligt!

Fyra veckor har gått i ett huj, och det bästa av allt är att jag gått ner ca 1,5 kg. Vågen visar till och med mer, men det övriga tror jag är vätska. Jag är väldigt nöjd med mitt lilla 1,5 kg, som procentuellt är 2,5%J för redan känner jag mej mycket slankare och jeansen är mycket bekvämare. Får se hur det fortsätter för ännu är jag 2,5 kg ifrån mitt mål.


Sist men inte minst ett salladstips.

Salladen innehåller salladsblad, som ni ser, rucola från eget land, körsbärstomat, gurka, hårdkokt ägg, rökt lax, långa gröna bönor och lite parmesan strimlor.
Över hela härligheter kan man hälla lite olivolja.


Ha ett skönt veckoslut!

måndag 23 augusti 2010

Kantarellpaj

Vi firade veckoslutet med ett gäng kompisar och jag ville överraska dem med en kantarellpaj. Det höll på att gå tokigt med pajen för det var inte så lätt att hitta kantareller i skogen, även om jag har några bombsäkra ställen. Kantarellerna är så torra och så finns det så uselt lite. Hittade i alla fall så mycket så jag fick ihop till pajen.



Pajen är ganska saltig och passar bra som kvällsbit tillsammans med en fräsch sallad. Om ni vill baka kantarellpaj á la Camilla ska ni göra så här.

1 paket Sunnuntai pajdej

Fyllning
ca 3 dl kantareller
1 vanlig vit lök
1/2 paket bacon
150 gr mozzarellaost
2 dl grädde
1 ägg
salt och peppar

Bryn lätt svamp och lök. Jag stekte baconen skillt och lät fettet rinna av på hushållspapper innan jag bredde ut lök, svamp och bacon över pajbottnen. Strödde över den rivna osten, blandade ihop grädde och ägg, och kryddade med salt och peppar. Satt ugnen på 175 graden och pajen fick vara i ugnen 30-40 minuter, eller tills den fick en gyllenbrun färg:)


söndag 15 augusti 2010

Nytt på kommande!

Nu har jag beställt in en massa härligheter i shoppen, helt nya produkter i serien Star, i rosa och ljusblått.


Nyheterna i serien består av taklampor och borsdlampor i rosa och ljusblått, med inget mindre än stjärnor på.




Förutom lamporna finns det också förvaringsboxar med samma motiv. Och dessa förvaringsboxar passar ju i Ikeas Expedit hyllor. Senast nu kommer jag att skaffa Expedit hyllor till barnens rum, dessa är helt oemotståndliga!



Som prick-galen tycker jag också de här förvaringsboxarna är underbara, finns i orange och rött. Men allt kan jag bara inte ta in på en gång hur mycket jag än skulle vilja.


Kommer in fler klädhangare Star som jag också haft tidigare och som O har i sitt rum. Superbehändig att hänga upp prinsessklännignar på, hattar och små väskor. Kommer också att placera en i L:s rum, finns snart behov av att hänga upp Spiderman munderingar...



Den här spegeln såg så gullig och framför allt praktisk ut att jag också tog in den i shoppen. Den är hela 37 cm hög så inte helt liten, på knopparna kan sessan hänga hårbanden medan hon borstar håret.


Väckarklockan som jag anser hör till bassortimentet har varit slutsåld en tid, men finns snart att få igen!

lördag 14 augusti 2010

Sista båtturen?

Kanske den sista båtturen för i sommar. I alla fall har vi full upp de kommande veckoslutetn så även om vädret ännu bjuder till kommer vi inte att hinna ut. Den här gången fick också Lilli följa med, och bra gick det ävenom vi var lite fundersamma över hur det ska gå då hon är lite känslig för buller och bång.




En gång i tiderna hade vi segelbåt och vi är helt förundrade över hur mycket mer man hinner se då man rör sej med motorbåt. Vi hann med Attu, Pensar Syd, och till Bystrand i Kirjais, Nagu för lunch på mindre än ett dygn!


Till Pensar Syd har jag aldrig tidigare varit, och blev överraskad över hur stort stället var. Vi skulle gärna stannat och ätit lunch på restaurangen där, men tyvärr var vi så hungriga så vi åkte vidare eftersom det öppnade först på eftermiddagen.



Jag har alltid varit intresserad av historia och blev nyfiken på att få veta mer om Pensars historia och hur det så ut där under dess glansdagar. Pensar Syd var alltså ett ställe som Partek ägde och byggde ut till ett rekreationsområde för sina anställda. Man ser ännu spåren av gamla bryggor och igenväxta lekområden. Stugorna och huset var jag inte in i men de är så vitt jag kunde se i beboeligt skick, alltså för sommarboende.


Vi har inte hunnit mer än tre gånger ut med båten i sommar, men om inte annat så har vi i alla fall planer för allt vi vill göra nästa sommar som vi inte hunnit med nu!

måndag 9 augusti 2010

Old things



Ett hus, det kanske viktigase i mitt liv (förutom vårt eget) är till salu. Ja huu, känns inte så skoj. Jag tog i alla fall lite foton av huset och trädgården för försäljningsannonsen. Ja, de hår fotona är inte för annonsen, de tog jag mest för min egen skull, för att jag ville föreviga det vackra i huset och trädgården, inte flagande målfärg och övervuxen gräsmatta.







I vedlidret hänger gamla skidor och kälkar i taket. Bortglömda, men har varit med många vintrar och skulle kunna berätta en massa historier från tider som varit.




Mina barn kommer tyvärr inte att komm ihåg den lummiga trädgården, fylld med hallon, rödavinbär, krusbär, körsbär och mycket annat gott.


onsdag 4 augusti 2010

Första båtutfärden

Här är lite foton från första båtutfärden. Hoppas vi får uppleva många fler ännu i sommar!


Unisex bluarna jag köpt åt barnen på Polarn o Pyret passade bra till temat.



Att få ett foto där både O och L är lyckade är inte så lätt, speciellt inte då solen lyser i ögonen och det finns en massa spännande att titta på...




Båda barnen har nog flytvästar och vi har dem nog på hela tiden. Tog dem bara bort en kort stund för foto shooten.


Och så väntar de på saft och kex som de blev lovade om de först poserar vackert för mamma.

måndag 2 augusti 2010

Kallentoft


Nu är jag klar med honom, alltså Mons Kallentofts första bok ”Midvinterblod”. Helt ok, men fortfarande saknar jag Läckberg, och det där med att Kallentoft sku vara bättre än Stieg Larson skriver jag inte ännu heller under.

Men såsom Larsons böcker är även Kallentofts skriven som en trilogi och om jag nu ska jämföra de två med varandra så måste jag väl säga att ställningen står 1-1. Av Larsons böcker var ju den första ”Män som hatar kvinnor” en ganska traditionell deckare, det var ju först den andra och tredje som var lite mer annorlunda, om än mer politiska och invecklade. Och för mej var det Lisbeth Salander som gjorde Larsen så speciell.

Nå, i Kallentofts böcker finns det ingen Salander, men en riktigt spännande mordgåta och en ruskig historia uppdagades och visade sig ligga bakom de grymma gärningarna. Och än en gång förundrade jag mej över vilken fantasi författaren har.

Men ett litet minus måste jag ge boken för att ganska många frågor blev obesvarade. Speciellt i en deckare vill man ha svar på alla frågor för tillika man läser försöker man ju själv också luska ut svaren på frågorna. Och det känns ju lite snopet om sanningen då aldrig kommer fram. Hur sammanhängande de tre Kallentoft böckerna är vet jag inte, men eftersom det är en trilogi finns det ju ännu lite hopp om att de sista frågorna kanske besvaras i nästa bok.