söndag 26 september 2010

P.o.P gänget

Igår fick vi vänner på besök. Trots att vädret var grått och tråkigt klädde vi på alla barn och skicakde dem ut och leka. Det såg så roligt ut för de flesta var klädda i Polarn o Pyret jackor och randiga mössor. De piggade upp hela gården då de sprang omkring.



På vår gård finns en stor sten som alla barn tycker om att klättra upp på. Än är det bara de stora flickorna som får sitta på dem. Småttisarna kan bara beundrande se på flickorna som hojtar och tjuter på stenen:)


Lilli får sina öron undersökta av tvillingarna. Undrar hur mycket hon egentligen gillar det, men finner sej i alla fall snällt i det.

fredag 24 september 2010

Nya glas


Jag bara måste göra reklam för Iittalas nya Mumin glas, de är sååå söta. De är Kartio modellen med mumin motiv. Blir bara så glad då jag ser dem.


Enda minuset med dem är att det endast finns två olika motiv. Sku vara skojigt med mer variation. Men som sagt tycker de är härliga ändå.


Dessutom är glasen ganska små, så de passar perfekt i små barnhänder.

måndag 20 september 2010

Skördetid


Har alltid tyckt om hösten och tänkt att det kanske beror på att jag är född på hösten (för alla normala männskor tycker ju om våren, och sommaren såklart). Men då jag ser hur vackra träden är då löven byter färg tror jag nog jag skulle vara höstmänniska oberoende födis eller ej.


För tillfället är vår trappa dekorerad med solrosor och pumpor.


Äpplena är inte endast rekvisita utan sitter på trappan och väntar på att bli uppätna av barn som springer förbi.


Varken pumporna eller solrosorna, eller äpplena för den delen, är egen skörd. Men om några år hoppas jag det finns nånting att skörda även hos, för vi har precis planterat äppelträd, körsbärsträd och röda- och svartavinbärs buskar. Samt snickrat ihop två planteringslådor där jag tänkt odla en massa gott. Kallar det för vår köksträdgård, kommer nog att presentera den bara den blir klar.

lördag 18 september 2010

Bullbak


En tråkig söndag fick vi inspiration till att baka bullar. Det tar rätt lång tid innan degen jäsat och barnen får sätta igång att knåda. Men det är väl värt all väntan för det ät såå rolig att knåda och kavla och göra gubbar eller dinosaurier av degen.



Här är Olivias minibullar och nedan ser ni Linus dinosaurus. Alla bullkonstverk var var lika goda och både egna och grannars barn fick njuta av varm bulle och mjölk, nästa så mycket de orkade!



Ha en skön fortsättning på veckoslutet! Jag ska snart iväg och kuta halv marathon!

fredag 10 september 2010

I have a dream...

... a dreamhouse, and it is for sale! Det är en bekant till min man som säljer huset och jag har förälskat mej totalt i det. Det enda jag inte gillar med det är läget. Och det är väl lika tur det för vi skulle aldrig har råd med huset. Även om vi en stund lekte med tanken.


Å andra sidan är det ju roligast att fantisera och drömma, vilket man ju bra kan göra då man har bilder från det. Jag har redan hunnit inreda huset flera gånger om i fantasin:) Var så goda, så här ser det ut.



Första våningen är öppen ljus och har högt till tak. Kök, matsal, vardagsrum och arbets/TV rum är öppna och sammanhängande.



Det stora sovrummet har egen balkong med dubbla franska dörrar. Från balkongen har man utsikt över byn, och havet kan skymtas i bakgrunden (om man vet att det finns där...)


I huset finns till och med en vinkällare, lyxigt!


Men bra är det att man har nånting att fantisera om för framtiden, kanske vi en vacker dag bygger ett nytt hus som ser ut såhär!

Ha ett skönt veckoslut!

måndag 6 september 2010

Stövlar

Snart är det igen dags att dra fram stövlarna ur skåpet(förutom de som har som hobby att springa i svampskogen) och vad skulle inte då (en regnig höstmorgon) vara mer uppiggande än att sticka fötterna i ett par rosa underbara stövlar (i det här fallet om du var ett barn).


Hittade helt ljuvliga Tretorn gummistövlar i en av Campadres pågående kampanjer.
www.campadre.fi/campaigns/69-tretorn (kopiera in linken för jag lyckas inte ännu heller aktivera en link...)



Och än en gång fick jag tyvärr konstatera att flickgrejerna är bara sååå mycket härligare än motsvarande för pojkar.


Fast visst är de här dino stövlarna också gulliga, skulle beställt dem åt L om det bara funnits i rätt storlek.

söndag 5 september 2010

På restaurang

Jag hade födelsedag här i veckan och förutom att jag fick ett hårt paket av min man blev jag också bjuden ut och äta. Det finns en rätt ny restaurang i vår by där vi sticker oss in och äter nu och då. De har en väldigt traditionell meny, biffar och broiler med franskisar och gräddpotatis. Men vill man äta traditionell biff med rövinssås rekommenderar jag varmt Mindes!


Där restaurangen finns idag fanns tidigare en pub. Men av ölgäster finns det inga spår kvar för lokalen är totalrenoverad. Inuti är det nytt och fräscht men kanske inte så värst mysigt. Den är inredd i lite gammaldags och shabby chic men alla små mysiga detaljer saknas, så det känns lite kalt. Men men, i gott sällskap sitter man ändå gärna länge och njuter av maten.



Brukar inte ta efterrätt men dagen till ära tog jag vitchokladmousse med cappuccino smak. MUMS!

onsdag 1 september 2010

Lekpark för vuxna

Blev förra veckan bjuden till Flowpark, en lekpark för vuxna i ordets rätta bemärkelse, och så klart ville jag vara med. Det gällde allt klättra i träden på olika banor som var rankade i olika svårighetsgrader, grön, blå, röd och svart. Och jag var mäkta förvånad då det inte alls var så lätt att klättra på de olika banorna som jag trodde, eller svinga sej från hinder till nästa. Det ser ju så lätt ut i Amazing Race!


Jag var till och med lite övermodig då jag började, tänkte att det kan ju inte vara så svårt, och hoppade över den gröna banan och gav mej in på en blå istället. Hm, fick medge att det inte var så lätt och vända om, för jag vågade inte!



Kvällens värd var klädd enligt kvällens tema.


Här står jag beredd att bege mej ut på vingliga plankor, ca tre meter ovanför marken!


Nu kanske ni förstår om jag var lite fegis!