torsdag 30 december 2010

Kaffepaus...

Så här på nyårsafton kan man kanske ännu skriva ett julinlägg, men sedan räcker det! Har haft ett litet jullov men är nu på jobb igen. Trots att julllovet var kort hann vi i alla fall in till Kodin Anttila, helt i andra ärenden, men jag upptäckte att alla julpynt såldes till -70%. Oj den adrenalinkick en shopping tok som jag får av -70! Var pigg och glad hela kvällen trots att jag tidigare kännt mej lite flunssig!


Så då vi kom hem från stan tänkte jag ta mej en kopp kaffe medan barnen var ute med grannas barn i pulkabacken, och beundra mina nyförvärvade julpynt. Hur idylliskt är inte det, men...


...det blev inte så mycket njutande i ljussken för dörrklockan hann ringda minst fem gånger innan jag fått i mej kaffeskvätten.


Vad jag hittade för några euron var julhästar och en lite bricka för glögg glas eller nåt annat juligt!


Jag ber er också notera kaffekoppen jag fick till julklapp av min 15 åriga bror. Tyckte den var så fin och det är så sött med tonåriga pojkar som handlar julklappar!

GOTT NYTT ÅR!

måndag 27 december 2010

Julmiddag


Vi brukar just inte ha gäster under julen eftersom vi juldagarna brukar vara turvis hos mina föräldrar och P:s föräldrar. Det är egentligen ganska tråkigt då man pyntar och grejar hemma, och så ser ingen förutom vi själva hela härligheten. Dessutom har jag en man som sku klara sej bra utan det minsta julpynt...


I år firade vi själva julafton hos mommo tillsammans med barnens kusiner och gammel momi och moffi. Men, på annandag jul fick vi våra föräldrar på besök och jag fick duka julbord! P som tycker om at laga mat kockade hela dagen, Karelsk stek med lite mer traditionella tilltugg. Jätte gott blev det! Och jag fick gå och plocka och duka hela dagen, men först efter att jag måkat snö i några timmar!


Vi hade en lyckad kväll och avsluting på julhelgen!

fredag 24 december 2010

Julkalendern del ll

Nu är äntligen alla luckor "öppnade" och den stora dagen här. Åå som vi alla väntat, och inte bara barnen. Tycker det passar bra att i det sista inlägget innan julen berätta att julkalendern blev en succée, och att det inte alls var så jobbigt jag först trodde det skulle bli.


För det första hängde jag upp dem på barnens dörrar, okej, de kom kanske inte till sin fulla rätt visuellt sett, men de fyllde sin funktion. Och så behövde jag inte spika nya spikar i väggen.


I kalendern hade jag smått grejs jag hittade på Tiimari, eller godis, tuggis, Pez, en lapp med löfte om pepparkaksbak osv.


Det mest problematiska var att hitta saker som var så små att de rymdes i påsen. Och det var inte förrän under den sista veckan jag kom på att jag kan gömma saker i huset, och i kalendern satt jag en lapp där det kunde stå; titta i tamburen. Det blev super populärt, Olivia tyckte det var så roligt att söka sakerna i huset och jag tyckte det var roligt att hitta på gömställen. Och som sagt kunde jag ge dem större saker, en liukuri, större klistermärkesark osv.


Så med detta vill jag önska alla läsaren en super skön och fridfull jul!

måndag 13 december 2010

Stjärngossen

L:s rum har varit lite åsidosatt här i bloggen, till största del beroende på att vi kommer att göra lite förändringar där. Det är egentligen ännu inrett som ett babyrum för vi har inte gjort nåt åt barnkammaren sen han föddes. Lillisen sover ännu i spjälsängen! Okej, han har nog lyckats plocka bort några spjälor så han kan krypa i och ur sängen som han vill, så det är inte riktigt så illa som det låter.


Men storasyster O fick också sova i spjälsängen tills hon fyllde tre och fick stor säng till födisgåva. Det är alltså inte mer än rätt att också L får vänta på ny säng tills han fyller tre. På samma gång ska vi fixa till rummet lite så det bättre passar en "stor" pojke.


Trots allt har jag kommit över en del trevliga saker till ett pojkrum som jag bara måsta ha (vet inte hur ivrig L är för skulle han få välja skulle rummet vara tapetserat med Spideman motiv, och jaa hän är inte ens tre ännu!) så han har alltså nog lite nytt i rummet. Förutom att jag har pippi på prickar tycker jag det är skojigt med stjärnmotiv. Och då Kids Concept kom ut med Star serien köpte jag en taklampa och förvaringsboxar åt Linus.


Så hittade jag helt i misstag ett ljusblått sängöverkast med stjärnmotiv i Ellos. Beställde det genast, vågade inte ta risken att det skulle ta slut i lager då han äntligen får sin nya säng! Åå vad glad jag var över mitt fynd. Dessutom har jag kvoten av sy sängöverkast fylld...


Måste säga att Ellos för övrigt är min absoluta favorit web shop! De har en massa bränd jag gillar, både när det gäller barn- vuxen- och sportkläder. Och dessutom lite smått och gott in inredningsväg!

söndag 12 december 2010

Nu är det klart!


Olivias lapptäcke är äntligen klart! Det tog lite längre än jag räknat med och skulle inte fröken själv väntat på det så mycket som hon gjorde, skulle det säkert inte ännu heller vara klart.


Tyckte jag gjorde det lätt för mej då jag klippte så stora tygbitar, men det blev nog en hel del arbete i alla fall. Sydde ett gult tyg på baksidan och runt kanterna. I våra lokala tygaffär fanns det "vaddtyg", eller vad man nu ska kalla det som var lätt att sy fast mellan tygerna så det blev lite fluffigare.


Valde tygen till lapptäcket i samma nyanser som gardinerna i rummet. Hade dessutom ganska mycket kvar av gardintyget så det är ganska dominerande även i lapptäcket.


Det enda jag sydde för hand var en prydnadssöm längs med det gula tyget. Skulle sytt det med maskin om det bara gått. Maskinen orkade inte eftersom täcket blev så tjockt.


Nu har vi också fått de prickiga förvaringsboxarna till den nya Expedit hyllan. De var aningen mer granna orange än jag hoppats på, men tycker de ät helt bra ändå. Dessutom är de väligt rymliga och stadiga eftersom de är gjorda i trä.


Mitt nästa projekt är ett par nya julgardiner, köpte ett juligt Linum tyg förra veckoslutet då jag tillsammans med två väninnor besökte Loviisan Aitta. Men först måste jag skaffa gardinstänger så jag vet hur stora sömmar jag skall sy.

Ha en skön söndagkväll!

onsdag 8 december 2010

Julkort

Tog i veckoslutet foton på barnen för årets julkort. Fantiserade såklart om ett foto där barnen sitter med håren kammade, raka i ryggen och leende tittar in i kameran, you which...


Att ta foton på barnen är inte så lätt, i alla fall inte för en mamma som barnen inte vill lyda. Pappa hjälper till med att försöka få barnen att skratta vilket resulterar i att O och L tittade åt alla håll förutom in i kameran. Kaos, fattas bara att hunden skulle stå bredvid och skälla.


Men så här blev bilderna alltså, verklighetstrogna med barnen i aktion, inte en sekund stilla.





måndag 6 december 2010

Jul i stallet


Olivia har hela hösten varit med i en ponnyklubb. Klubben körde igång i höstas och var succée från början. Olivia hade redan tidigare ridit en del så först var jag lite rädd att fröken skulle bli besviken då de inte bara skulle rida i klubben. Men det verkade hon inte bry sej så stort om, utan det viktigaste har varit att få vara i stallet och ha roligt med ett gäng kompisar. Ridläraren är guld värd för hon har hittat på såå mycket fint program för flickorna. De pysslar, de läser, sköter om hästarna, om redskapen, och lär sej hur man ska handskas med hästar och uppföra sej i stallet. En gång då jag lämnade O i stallet stod alla flickor med varsin grep i handen och skulle börja måka hästbajs. De var bara såå söta:)


I söndags hade ponnyklubben julfest. Flickorna uppträdde med käpphästar de pysslat i klubben, syskon fick rida ponnyn och mammor och pappor bjöds på glögg och lussekatter.


Det här är Matilda som är utstyrd till Lucia. Den andra ponnyn var tomte! Kvällen var jätte lyckad!

Lillebror får också vara med på ett hörn.



Tack än en gång till L och C som lagt ner en massa tid på ponyklubben och julfesten. Det är så roligt att det finns såna som tar sej tid att ordna mysigt program i vintermörkret!