tisdag 25 januari 2011

The Beach

Tänkte lägga upp några strandbilder som ombyte till alla vintervyer. Så här ser det ut utanför hotellet där jag bott i snart en vecka. Tyvärr har jag mest fått beundra stranden inifrån stora mötesrum, men i alla fall har jag inte behövt skotta snö på en vecka.


Jag är alltså på arbetsresa i Miami, och det har verkligen varit ett tufft program från morgon till kväll, så inget solande här inte kan jag säga för att trösta alla som är avis!



Lite shopping har jag ändå lyckats klämma in, lite sött åt barnen och sommarkläder till mej. Gubben i huset blir inte heller utan gåvor.



På de här solstolarna skulle jag gärna ligga och slöa med hela familjen!


Imorgon lämnar jag dock beachen och värmen bakom mej för att påbörja den lååånga hemresan. Men oo vad det ska bli skönt att komma hem igen. Ingen kommer att vara lika lycklig som jag över att få byka och städa och plocka upp efter barnen.

onsdag 19 januari 2011

Trevligt veckoslut!

Hej, nu har jag slutat med web shoppen. Egentligen är det nog en tid sen redan men först nu har vi med barnen gått igenom vad som blev över och de fick roffa åt sej vad de ville ha. Jag tog varsin lördagsgodis skål åt dem.



Vi brukar visserligen fuska lite och öppna godispåsarna redan på fredag kväll, men lite sparar de till lördagen. Den här fredagen får jag inte gotta med barnen för jag ska på en arbetsresa, igen. Är en hel vecka borta från grynen den här gången, så nu gäller de att hitta nåt RIKIGT fint att ta med hem till dem!





Därför önskar jag redan nut alla ett riktigt, riktigt skönt veckoslut!

måndag 17 januari 2011

Tuning av julblommor

Hur härligt man än tycker det är med julen och att julpynta är det alltid lika skönt att få allt bortplockat igen. Det är så ljust och frächt och så får man lite vårkänsla. Jag vet att det är hopplöst tidigt, kanske beror på att vi redan har två månader av vinter bakom oss som jag tycker det snart borde våras.


Fick i veckoslutet ett riktigt städ och pyssel-il. Jag städade och ordnade och justerade. Julblommorna planterade jag om i nya krukor, tog bort röda rosetter och julbollar.


Nu fick jag en blomma i trähästen som länge stått och väntat på att få nånting på ryggen.


Murgröna hör till en av mina favoritblommor. Så trots att svärmor är fullt övertygad om att de för otur med sej kan jag inte motstå att ibland köpa hem en murgröna. Nu har jag alltså en ny att ta livet av...


Och om murgrönorna överlever en vinter med mina gröna fingar, kan jag i vår plantera ut dem i uteblomsarrangemangen.

söndag 16 januari 2011

I skidspåret

Det är lite blåsigt och kallt men tycker man nåt är roligt spelar vädret ingen roll. Dessutom ser vädret ofta mycket värre ut då man sitter inne än det är då man väl kommer ut. Skrev redan ifjol vintras om de fina skidspår vi har i vår by, och Olivia har redan länge väntat på att vi ska fara och skida i kattlabyrinten. Den är nämligen inte upplyst och eftersom i oftast varit och skida på vardagskvällar har vi inte kunnat skida i labyrinten eller djurspåret.


Nu har vi dessutom båda nya skidor så vi var ivriga att åka ut och testa dem! Jag hann ännu inte bli helt du med mina nya skidor, och O blev lite trött i armarna. Så egenligen blev det en ganska kort skidtur idag, men lika bra att ta lite i gången. Och ibland går det hur bra som helst medan den en annan dag inte alls går som man vill. Idag var det en sån dag.




I bilen väntade mormors varma svartavinbärs saft, kan ju hända det var den som gjorde att O hade lite brådis till bilen....

tisdag 11 januari 2011

Postcard Killers

Har inte på länge skrivit om böcker så då jag anser att jag inte längre kan komma med julinlägg tänkte jag rekommendera en bok till ombyte. Fick boken Postcard Killers i julklapp (ha, få ändå referera till julen) som är skriven av Liza Marklund och James Patterson. James Patterson lär ska vara en av USA:s mest lästa författare, fast jag aldrig har hört om honom tidigare. Han är väl världsberömd i USA…



I alla fall var den helt bra, har inte läst Marklund på en tid för jag blev i något skede lite trött på Annika Bengtzons olyckliga familjeliv, som dessutom blev värre för varje bok. Det är annars en sak jag undrat över, varför är huvudpersonerna i deckaren oftast så olyckliga? De super eller har makar som bedrar. Jag kan nog handera brutala mord men att läsa om olyckliga familjer blir jag less på.

Nå, Postcard Killers var en äkta deckare i min smak, hänsynslösa, smarta, mördare och lite romantik mellan hvudpersonerna, och ett lyckligt slut! Pluspoäng skulle den fått för lite mer överraskande slut, men kan ändå varmt rekommendera boken åt alla som gillar lätt underhållning med lite spänning.

söndag 9 januari 2011

Fyndar ännu

Har ännu också fyndat julpynt, eller julpynt och julpynt, egentligen tycker jag man kan använda de här ljusen längre än bara runt julen.


Jo, var alltså och handlade lite sylt o.dyl. i Valintatalo för ett ärtsopps och plättkalas vi hade idag, och så hittade jag jul ljus till minus 30%. Och eftersom jag faktiskt har sökt efter ljus med stjärnmotiv blev jag jätte glad över fynden.


Först tänkte jag lägga in dem i skåpet för att ta fram dem till nästa jul, men så kunde jag i alla fall inte hålla mej. Och vad är inte mer uppiggande en grå och slaskig dag som denna!


Man kan alltså fynda på de mest oväntade ställen. Och för att göra historen ännu bättre hittade jag också Iittalas Hot Cool glögg glas för 8,30, då jag i Kodin Anttila fick betala över 17 eur för samma glas innan julen!


Nu har vi det julmysigt i vindfånget också! Ha en skön söndag!