söndag 27 februari 2011

Galen

Alltså nu blir jag galen. Odd Molly har en tröja jag varit sjuk på redan en längre tid men inte nämts köpa för de är ju som alla vet rätt värdefulla. Nu var jag in igen för att kolla och beundra koftan och upptäckte att det i vårkollektionen finns hur många ljuvliga tröjor som helst som jag slulle vilja ha.


Den här tröjan är en nyare variant av en tröja som funnits i tidigare kollektioner och som jag alltid beundrat.




Men det är de här två grå, brun/grå tröjorna som vållar mej det största huvudbry, de är ju bara för härliga. Om jag hade möjlighet vet jag inte vilken jag skulle välja.


Den här är så söt och den röda förgen tycker jag är så fräsh!


Shalen är härlig med alla små detaljer, och skulle vara väldigt praktisk att ha på jobbet att drapera axlarna med, eftersom vi ofta har väldigt kallt på kontoret.


Den här bluser tycker jag annars bara om!



Bilderna har jag lånat här och här och här:
Odd Molly Begonia Cardigan #660 Odd Molly Hunky Dory Kläder Mode | TINTIN Style Stockholm – Köpa modekläder på nätet
www.oddmolly.com
www.missgreta.se

Perfekt avslutning på sportlovet

Vi har haft ett helt underbart veckoslut, och ännu är det inte förbi! Igår tog jag några rundor i skidspåret, efter det var vi på ett sportlovsjippo i stallet där O rider och jag fick prova på att rida! Det var jätte spännande, fastän en ledare höll i hela tiden, litar inte riktigt på hästar, de är ju bara såå stoora. Så vi lunkade nog bara runt i en manege, men hann under den korta stunden redan känna hästen och bli aaaninegen säkrare i sadeln. Vill gärna rida på nytt!


Efter en skön hemmakväll var vi idag igen laddade för en utedag med pulkaåkning och fastlagsbullbak.


Både egna och grannars barn fick njuta av nygräddade bullar med sylt och grädde.


Receptet googlade jag helt enkelt så det är inte nån idé att jag upprepar det:)


På eftermiddagens program står ännu skrinning för O:s del, och efter det ska vi och gratulera vår 8-åriga guddotter!


Efter den här sportlovsveckan ska man väl orka arbeta igen, i alla fall tills det är dags för sommar semester!

fredag 25 februari 2011

Koli


Vi har för tillfället sportlov hela familjen och har tillbringat några dagar i Kolis vackra landskap.


Det fanns massor av snö och utsikten var hisnande, tyvärr var kylan också hisnande, temperaturen föll under 30 grader på natten, och mellan 17 och 20 på dagen. Hur vi än klädde på oss blev det kallt efter bara en liten stund.




Huskysafarin var rolig. Nio huskyn drog oss i en släde på isen. I det här vädret var det kanske bara bra att uren inte var så lång, blev lite kallt om kinderna.



En dag var vi hela familjen i slalombacken, också lilla Linus. Men dag två var det endast O och pappa som tog några turer i backen. Mamma och Linus väntade med grillkorv och varm kakao vid brasan.


Koli var som sagt jätte vackert, och speciellt terräng skidspåren var väldigt fina. Slalombackarna var inte så stora, vilket absolut inte störde oss då vi främst höll oss till barnbackarna. Men det konstiga med stället var att där fanns jätte lite människor. Inga köer, ingen trafik vilket såklart var jätte skönt då man rör dej med två aningen otåliga barn. Koli är ett ställe jag varmt kan rekommendera för såna som vill ta det lugnt några dagar och njuta av naturen! Vi fick också en känsla av att Koli kanske är aktivare sommartid, fanns flera ställen och aktiviterter som inte höll öppet vintertid.

lördag 19 februari 2011

God morgon

Egentligen borde jag säga god natt, men eftersom jag inte på hela dagen haft tid att skriva mitt morgoninlägg, gör jag det nu.


Det var nämligen så att jag i morse blev väldigt sugen på omelett, och rörde ihop varsin åt mej och P som blev rätt så goda. Jag är egenligen aaningen anti-USA, men om det är nåt amerikanerna är bra på så är det att göra omeletter. Det är ljuvligt goda och man får dem med alla kryddor man kan tänka sej, t.o.m. choklad! Jag då menar jag såklart i hotellen. Vad de gör hemma har jag ingen aning om.


Till två omeletter använde jag:

Fem stora ägg,
en svkätt vatten, (ca. 3 matskedar)
peppar och salt

Halvt paket bacon
en stor champinjon
och en halv lök


Då omeletten var så gott som klar strödde jag över lite riven ost. Egentligen borde det vara cheddar ost men i brist på bättre använde jag Emmental. Så viker jag ihop den så osten smälter inuti omeletten.


Till omeletten ett glas Tropicana juice vilket är nåt annat de lyckats med bra i USA. Även om den säkert är satt på burk i Europa, eller kanske Asien. Summer Berries är min och Linus'favorit.


Så måste jag göra lite reklam, om det finns nån som inte ätit Yosa "yoghurt" rekommenderar dej att smaka. Den är havrebaserad i stället för mjölkbaserad så den passar mjölkallergiker och laktosintoleranta. De är jätte frächa och tillverkas av ett litet familjeföretag i St Karins! Undersöder gärna små företag.


Med den här omeletten i magen klarar man sej länge ute i vinterkylan!

tisdag 15 februari 2011

Ett skåp


Jag har ett skåp, som inte kommer till sin rätt. Det står i vårt sovrum och väntar på att få sej en värdig plats. Dessutom har det samlats en del bråte på skåpet som jag inte vet om jag ska klämma in i våra redan överfulla förråd eller slänga. Orsaken till att skåpet är speciellt fint i mina ögon är att det är min morfar som lagat det, och jag blev så glad över att få det.


I skåpet bodde en massa dockor som min mormor fått från olika resor som barn och barnbarn gjort. Tyvärr har en del av dem redan blandats ihop men Barbie dockor och gått sönder eller kommit bort. Ovanpå skåpet sitter Irina, en docka momi själv gjorde år mej en gång i tiden. Först var jag kanske inte så pigg på att behålla alla dockor i skåpet, det var endast skåpet jag var intresserad av. Men allt eftersom jag vant mej vid de granna dock-folkdräkterna tror jag nog dockora även i fortsättnigen måste få ha plats i skåpet. De är ju en del av skåpet och mina morföräldrar!


Jag har länge grubblat och funderat på hur jag vill inreda vårt sovrum, väntat på den där idéen, bilden eller möbeln som får pusselbitarna att falla på plats. Nu då jag har hittat de största bitarna till pusslet gäller det bara att hitta tapeter och textilier som passar till skåpet och de andra möblerna. Samt en annan lite detalj, finansieringen till mitt sovrumsprojekt.

söndag 13 februari 2011

Ut på isen


Jag var ju tvungen att följa mitt eget råd om att njuta med familjen ute i det vackra vintervädret i veckoslutet. Så trots att det var s**t kallt paltade vi på oss och for på utfärd till en holme utanför vår strand.


Att gå över isen där vinden kom åt var det riktigt kallt, men där vi satt i lä i solen och drack varm kakao hade vi det skönt.



Tidigare vintrar har en av våra grannar byggt en slängkälke så vi hoppades på att få ha lite roligt med den, men tyvärr fanns den inte i år. Antagligen har deras egna barn blivit så stora så det inte är lönt att göra en kälke längre.



Just nu visar termometern -18 c, huu, skulle inte behöva vara riktigt såå kallt för i den här kylan vågar jag mej varken ut i skidspåret eller på länk.

fredag 11 februari 2011

Allvarlig ibland

Fick av nån underlig, men trevlig, orsak Anna tidningen den här veckan (kan vara min mamma som ligger bakom det). Och eftersom min man var på resa satt jag och gottade mej med tidningar istället för att titta på TV.

I tidningen fanns en story om en mamma i min egen ålder som hade FALS. Då hon väntade sitt andra barn märkte hon att allt inte stod rätt till, men pga graviditeten kunde inga grundligare undersökningar göras. Då henne lille son var några månader gammal kunde man diagnostisera FALS. FALS är den genetiska varianten av ALS, och prognosen är att den leder till döden 3-5 år efter diagnos. Den här mamman hade alltså en son på 5 år och en på några månader, och några år kvar att leva! Det skulle vara så förfärligt att det inte ens går att uttrycka i ord, att veta att ens barn kommer att växa upp utan sin mamma, och det finns inget du kan göra.

Det som var ens lite positivt i den här mammans öde vara att hennes FALS framskridit väldigt långsamt, och hon har redan lidit 10 år av sin sjukdom. Ännu är hon på fötter och kan röra sej med rollator. Då pojkarna var små var det besvärligt att inte kunna röra sej så snabbt, men de har klarat sej utan större olyckor. Hela familjen har nu hunnit förbereda sej på att mamma inte kommer att finnas för alltid. Men nog är det så ledsamt. Då man läser sånt här känner man en ofantlig tacksamhet för att man är frisk och har allt bra, men samtidigt en skräckblandad insikt om att en allvarlig sjukdom kan drabba vem som helst, och vilken solig dag som helst.

Man kan såklart inte gå omkring och vara rädd för att nåt rysligt ska hända, och vill inte "måla fan på väggen" men nu och då borde man påminna sej om vad som är viktigt i livet. Vid såna här tillfällen känner man sej ganska ytlig som så mycket går och funderar på nya köksgardiner och varifrån jag ska få ihop 500 euro till en ny stol till sovrummet.

Det här veckoslutet ska vi alla ta hand om varandra speciellt mycket och tillsammans njuta i det vackra vintervädret!

torsdag 3 februari 2011

Fru Glömsk

Jag har blivit extremt glömsk av mej. Alltså verkligen glömsk, så glömsk att jag själv börjat lida av det. Det är inte bara så att jag glömt var jag lagt saker och viktiga papper, jag har redan länge uppskattat att jag letar efter borttappade föremål i i genomsnitt flera timmar i veckan.


Men jag glömmer också bort viktiga händelser. O har till exempel missat två kompisars kalas, vi har missat läkarmottagningar, för att inte tala om tupperi partyn, me&I partyn osv.

Senast kom jag på att jag glömt bjuda L:s faddrar till hans 3-års kalas, hu vad genant! Ja, jag har alltså orsak att bli lite orolig tycker jag. För tillfället är jag rädd att jag ska missa inskrivningen till skolan (har lagt in det som ett möte i min arbets Outlook kalender med varningssignal en timme innan).


Men nu har jag hittat ett redskap för att få ordning på vardagen och hjälp till min överbelastade hjärna. Hela familjens STORA Kom-ihåg kalender! Ur Jultidningarnas sortiment! Har inte på länge stött på jultidningarna, men i år var det en lite söt pojke som sålde dem och jag beställde genast en kalender för hela familjen. Här kan vi skriva upp alla vår program, kalas, rådgivningar, tandläkare, hobbyn, resor osv.


Nu gäller det bara att komma ihåg att skriva upp allt!

tisdag 1 februari 2011

Nya gardiner och gula tulpaner!


Har kännt av lite vårspritt i kroppen den senaste veckan. Några tidiga vårtippor kvittrar redan om mornarna och det att temperaturen kretsar ring noll och vägarna är våta gör känslan ännu starkare. Härligt, kanske denna lååånga vinter har ett slut ändå!


Fick i veckoslutet ny handarbetsinspiration vilket resulterade i ett par nya köksgardiner.

Hade egentligen gått och funderat på att sy över våra matsalsstolar med det här beige/vit/rutiga tyget, men jag tror de passar bättre i köksfönstret. Och så det det ju inget som hindrar mej från att samma tyg på stolarna.


De nya ljusa gardinerna kombinerade med en bukett gula tulpaner gör att vi nu har vår i kötet. Dessutom firar vi lille mans tre års dag nästa veckoslut och då är det ju också skoj att lite piffa upp hemma!