torsdag 31 mars 2011

YT

Fick idag för tredje gången inom ett år (!) höra dåliga nyheter på jobbet. YT, känslorna är lite blandade för det är faktiskt tredje gången inom ett år. Fjärde eller femte gången under hela min tid i ifrågavarande firma. Det är ju nästan skrattretande, löjligt, vad säger det om ett företag egentligen, annat än att det inte kan gå så bra. Och alla är så trötta vid det det här laget på att gå och oroa sej för sitt jobb, att man tillika som man blir ledsen inte orkar bry sej, here we go again. Man blir inte ens förvånad, vet inte om man ska skratta eller gråta.


Men ack den dag om sex veckor då förhandlingarna är till ända och de som blir uppsagda leds ut ur huset, kan av erfarenhet säga att det är rysligt också för dem som klarar sej. Och nu har jag då klarat mej igenom tre rundor, månne det blir min tur den här gången?


Plötsligt spelar det inte längre nån roll om våren aldrig vill komma, för tänk om man går arbetslös då. Och inte har man längre nån lust att beundra pärlhyacinterna som doftar av vår, för tänk om man snart inte har ett jobb att gå till. Hur man än förbereder sej på det värsta och försöker utveckla plan B, är jag helt säker på att det skulle vara en schock att få sparken från sitt jobb.

onsdag 30 mars 2011

Isprinsessor


I veckoslutet hade O:s skrinnskola våravslutning. Tidigt tyckte jag först, men å andra sidan är det nog väldigt skönt. Nu måste ju våren vara nära då t.o.m skrinnskolan är förbi.


Våren avslutades med skönskrinningsuppvisningar. Småflickorna föreställde vågor och det fanns ganska många fjärilar i magarna på flickorna som väntade på sin tur i omklädningsrummet.


På sej hade se små ljusblå kjolar, och så skulle de ha vitt upptill och nertill. Vi grävde igenom både mammas och frökens garderob men det slutade med att hon hade tre lager egna tunna blusar på.



Här pågår det nån form av formation. Väldigt söta var de och bra gick det. Som avslutning fick de ännu alla varsin röd ros.


Trots det meddelade O att hon inte kommer att fortsätta med skrinningen i höst. Det var det det.

måndag 28 mars 2011

Plättkalas


Blev själv sugen på plättar och ställde till barnens glädje till med plättkalas.


Trots att jag inte kunde bjuda på vispgrädde, och favorit jordgubbssylten tog slut, var flickorna väldigt nöjda och försäkrade mej om att de var de godaste plättar de nånsin ätit. Måste varit lite hungriga barn, kanske berodde det på att de fått fiskpinnar till mat...



Och sist och slutligen blev jag själv utan plättar, men som tur var hade jag räddat undran några åt lille L som inte var hemma då vi kalasade.

torsdag 24 mars 2011

Glad dukning


Så blir det igen kallare ute, tjohoo, då kan vi fara och åka slalom i veckoslutet. Alltså jag tycker det är allt annat än tjohoo, grr. Enda som är bra med att vinter håller i sej är att jag precis idag beställde en sportig dunjacka på nätet, och som det ser ut nu så hinner jag sannolikt tröttna på den innan det blir vår...


Nå, för att hålla modet uppe gäller det att göra det lite grannt för sej inne i stället. Hade härom kvällen min stora lillebror på besök och jag kokade kaffe och bjöd på räkpaj.


Som ett litet tips kan jag nämna att det inte lönar dej att glömma äggen från fyllningen. Nog för att det säkert smakade lika gott fast den var lindrigt sagt rinnig (jag åt inte för jag bantar igen, tror ännu på att det kommer att bli sommar i år) men det är nog lite trevligare att äta en fast paj.


Den glada gröna koss-grytunderlaget har jag inhandlat i ett café på vägen mellan Åbo och Tamerfors.


Hoppas jag kunde bjuda på lite vårstämning med de här bilderna! Själv blir jag i alla fall glad av dem.

måndag 21 mars 2011

Sängkammarfunderingar del II

Skrev för en tid sen om "dock skåpet" jag fick då min momi och moffi flyttade in i en mindre lägenhet och de inte längre fick plats för alla sina möbler.

Låt mej nu presentera den andra möblen som jag absolut skulle vilja ha till vårt sovrum. Den heter Henrietta och är en rokokoinspirerad armstol. Helt underbar i min meningen och skulle passa perfekt ihop med skåpet. Rahin (vet inte vad den heter på svenska) skulle vara pricken på i, men tror tyvärr inte den skulle få plats.

Henrietta får man för övrigt köpa hos Pentik.


Till de här möblerna skulle det vara hur lät som helst att hitta matchande tapeter och textilier. T.ex. i Laura Ashley's sortiment finns det en massa härligheter. Tjocka mattor, frasiga gardiner och fluffigt sängöverkast.



Det finns rutigt och randigt, blommigt och enfärgat, glada färgklickar och lugna nyanser. Det här är i min smak.


Taperterna skall ha blommönster mer färgskalan är jag ännu inte säker på.


Tänk vad enkelt det är då man kommer på vad man vill ha, fast det tagit flera år innan jag kommit så här pass långt. Och mindre lätt visar det sej dock att finansiera planerna. Så tills vidare kan jag enbart beundra kataloger, vackra inredningsbloggar och blunda då jag går in i sovrummet och fantisera att det ser helt annorlunda ut.

söndag 20 mars 2011

Skidjippo i byn


Vi har ett underbart veckoslut bakom oss! Om jag tidigare kännt mej rastlös då vintern aldrig vill byta om till vår, har jag det här veckoslutet njutit av vädret för fulla muggar.


På lördagen deltog O i SkiRowlit och med oss lockade vi en väninna med dotter, så vi hade sällskap båda två. Medan flickorna hade roligt på skidor tog sej mammorna en långpromenad. Här är det uppvärmning till discomusik.


Barnen delades in i grupper enligt ålder och så bar det av.


Här kommer hjältinnorna i mål, och medaljer fick de kring halsen redan innan mållinjen!




Idag har vi haft ett helt underbart väder och vi har haft en massa skojigt program. Började dagen men en tuff länk med T som bor i grannhuset. Så var min barndomsbästis med sina barn på besök och vi drog iväg med hela gänget till pulkabacken. På eftermiddagen hade vi ännu min bror med sambo på besök. Och O hann dessutom med skrinskoskola och ponnyklubb som vi avslutade veckoslutet med .

tisdag 15 mars 2011

Födisen som kom och gick

Här bor en liten superhjälte som fyllde tre för en tid sedan. Firandet var över i ett huj men nu då solen lyser längre på dagarna är det igen skoj att fotografera, så mina födisreflektioner kommer lite i efterskott.


Brandbilar har länge varit hans stora passion och Brandman Sam hans stora idol. Men nu då han är en "stor pojke", med egna mått mätt, är gåvorna också mycket tuffare. Det var superhjältar i parti och minut; Spiderman, Batman, dinosaurier och stora brandbilar.


Man skulle nästan kunna tro att det bor en liten Spiderman i det här rummet.


Spidermans batmobil.


Buzz Lightyear är också pop, och fick flyga omkring med L i några dagar. Här på frukostbordet.


Tur att det endast är jul och födis en gång om året, för nu har herrn igen fått såå mycket nya saker så det kanske blir lite för mycket. Man märker ganska fort att ju mer de har och får, destu mindre uppskattar de sina saker. "Vi köper en ny" attityden är nåt jag absolut inte vill de ska anamma.

torsdag 10 mars 2011

Semesterplanering

Hej, som jag skrivit redan tigigare är jag sååå urled på vintern och väntar såå på sommaren. I alla fall minst lika mycket som alla andra:) För att lätta på trycket började vi redan fundera på vad vi ska göra i sommar. Först tyckte jag det var lite onödigt tidigt att kolla in semesterresor medan vi var på vintersemester. Men kunde inte hålla mej så vi började planera sommaren redan för en tid sedan. Och hur tur var inte det för det visade sej att sommarbokningarna redan är i full gång!


Nu har vi hyrt en styga på Gotland för en hel vecka i juli. Ser såå fram emot det för tror att Gotland är helt otroligt vackert och mysigt.



I Sverige är de så duktiga på att inreda kafén och restauranger. Bara att gå och äta på en hemtrevlig krog är en upplevelse. Okej, kanske inte så mycket för barnen men mej och P i alla fall.





Måste medge att de nog ser jätte mysigt ut på vintern också, därför tog jag med en vinerbild.



Bilderna har jag lånat från Gotland Turistförening där ni också hittar mer bilder.


På samma gång ska jag göra lite reklam för en utlottning som ordnas av Juanitas Hjärtan. Titta in i hennes mysiga blogg och delta i utlottningen. Juanita är väldigt duktig på att handarbeta, så jag är helt säker på att det är nåt fint man kan vinna!


Och med dessa underbara bilder önskar jag alla ett underbart veckoslut, vädret till trots...

måndag 7 mars 2011

Ett paket kommer lastat


Med böcker! Har inte läst nåt på en tid och saknat en bok att krypa ner i sängen med, så nu beställde jag så jag har läsbart för en tid framöver. Sörjer ännu att jag läst alla Läckbergs och att hon inte verkar komma ut med nåt nytt inom den närmaste framtiden. Men de här fyra böckerna verkar alla jätte lovande.

Sofi Oksanen "Puhdistus" okej, jag fuskar för jag läser den på svenska. Men till mitt försvar måste jag säga att jag skulle beställt den på finska om den funnits i pocket format. "Svinalängorna" av Susanna Alakoski har ju varit ganska omskriven. Och det har gjorts en filmatisering med Noomi Rapace i huvudrollen. Så en deckare av Viveca Sten, lär ska vara minst lika bra (och liknande) som Läckberg, om inte bättre. Och så till sist ett "wild card" Kate Morton, "Den glömda trädgården" som det verkar vara lite Barbra Wood, Törnfåglarna stil över. Får se, återkommer med rekommendationer. Men nu stänger jag av datorn och kryper upp i soffan med en goding!

söndag 6 mars 2011

Desigual

Åå, ännu en strålande vacker vinterdag. Jag är såå urled på vintern att jag bara känner mej frustrerad över detta underbara vinterväder. Orkar inte längre med pulkor, och skidor, och övriga vinteraktiviteter, vill vara det ska bli vår!


Alltså, tänker jag skriva om nåt helt annat idag, nämligen kläder, igen. Stötte för första gången på Desigual märket då jag senast besökte USA. Tyckte plaggen var roliga och framför allt annorlunda än alla andra märken shopping mall:en är fyllda med. Några arbetskamrater visste berätta att det är ett spanskt märke och de hade redan tidigare stiftat bekantskap med kläderna.


Köpte en tunika åt O och en kjol åt mej själv. Tippade att tunikan skulle bli uppskattad av en vanligtvis ganska kräsen fröken, och jag hade rätt.


Blev lite förvånad då det i senaste Stocka stamkundstidningen gjordes reklam för inte mer eller mindre Desigual kläder. Man behöver alltså inte ens resa så långt för att komma över märket om man vill piffa upp garderoben med lite granna färger. Det behövs i alla fall i min garderob som går i grå/svarta toner.