måndag 20 september 2010

Skördetid


Har alltid tyckt om hösten och tänkt att det kanske beror på att jag är född på hösten (för alla normala männskor tycker ju om våren, och sommaren såklart). Men då jag ser hur vackra träden är då löven byter färg tror jag nog jag skulle vara höstmänniska oberoende födis eller ej.


För tillfället är vår trappa dekorerad med solrosor och pumpor.


Äpplena är inte endast rekvisita utan sitter på trappan och väntar på att bli uppätna av barn som springer förbi.


Varken pumporna eller solrosorna, eller äpplena för den delen, är egen skörd. Men om några år hoppas jag det finns nånting att skörda även hos, för vi har precis planterat äppelträd, körsbärsträd och röda- och svartavinbärs buskar. Samt snickrat ihop två planteringslådor där jag tänkt odla en massa gott. Kallar det för vår köksträdgård, kommer nog att presentera den bara den blir klar.

3 kommentarer:

  1. Det är så fint med solrosor och pumpor! Jag har bara halv- och heldöda kvarlevor efter sommaren i mina trappkrukor... Borde göra något kanske - men det regnar ju bara.

    SvaraRadera
  2. vad fint! borde ta mig till solrosåkern efter lite färska solrosor...

    SvaraRadera
  3. Jo pumporna är jätte fina. Vi hade skördefest på jobbet och fick ta med hem av dem. Det finns fortfarande jättelika pumpor kvar men jag orkar tyvärr inte bära dem...

    SvaraRadera