söndag 5 juni 2011

Sommarblommor


Jag var lite sent ute med att plantera sommarblommorna i år, men nu är det gjort. Brukar köpa dem hos en lokal odlare. Nå inte ordlar hon dem alla själv, köper nog från en tukku, men i alla fall tycker jag det är roligt att understöda lokala småföretagaren.


En orsak till att jag köpte dem först nu är att jag beställt vita ampelnejlikor från Viherpeukalo, hade tänkt komplettera dem senare. Men de har inte levererats än! Frågade efter dem för en vecka sen men fick halvt snäsigt svar att de kommer enligt leveransvillkoren i månadsskiftet maj/juni. Nu har jag då köpt alla blommor jag behöver, men nog ska jag väl få nejlikorna att rymmas också, bara de kommmer...


Har tidigare somrar kört med vita sommarblommor, men har lite tröttnat på allt vita och ville ha lite mer färger den här gången. T.ex tyckte jag de rosa ampelpetuniorna var helt oemotståndliga.


Så här såg det ut då jag började, i höstas hade jag inte ens orkat tömma korgarna på vissnade blomor så det såg lite enländigt ut i knutarna.Olivias favoritfärg är lila, och hon valde själv lila petunior och blå lobelior att ha i blomkorgarna under lekstugsfönstren. Jag lade till en vit lobelia och den silverfärgade hängväxten som jag inte vet vad heter. Vet bara att man inte behöver vara trädgårdsmästare för att få den att växa bra.En vit blommade rymdes i ändå med, en pelargon att ha på terassbordet. Och visst tycker jag att vita blommor är fräsha!


Vi fick stå i hela dagen men då det var klart slängde jag och L oss i solstolarna och njöt en stund av solen och värmen. Senare var vi faktiskt ännu ner till vår lilla strand och O var och simma, riktigt ordentliget, hoppade från bryggan och simmade flera simtag! Huu, jag vågade inte ens känna på vattnet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar