måndag 9 april 2012

Roligt Påskprojekt

Vi har snart ett underbart påsklov bakom oss. Vi har mest legat hemma och slöat. Gjort några besök hos kompisar och släkt, Olivia var på ett kalas osv. Mycket har vi också varit ute i solskenet, med mycket kläder på har man kunnat njuta.


P och jag blev inspirerade att bygga en trädkoja till barnen. Eller det var meningen att det skulle bli en trädkoja men det blir ett trädskepp istället. Det är nu så gott som färdigt, saknar ännu reling och piratflagga. Så ska vi också spika fast några trappsteg i trädstammen så man kommer upp i "masten" för att kika efter andra sjörövaren. Fast grannpojken trodde att det knappast finns sjörövaren i vår vik, så de får väl speja efter skurkar som kommer sjövägen istället.


Skeppet ser ut att vara succée för barnen har nu tillsammans med några andra barn i grannskapet lekt hela eftermiddagen i skeppet, hastigt in och äta och så ut igen. Tyvärr hade vi redan besök av några större pojkar som på "skoj" slog sönder relingen som vi var tvungna att be gå iväg. Synd att shasa iväg barn för alla är såklart välkomna med och leka. Men det tycks allltid finnas såna som kommer och ska söndra och förstöra.

3 kommentarer:

 1. Vad härligt att ni fixade en sån där fin koja i påskhelgen! Efter att våra barn lekt i den så kom det genast en beställning till vår gård oxå. Ritning har äldsta barnet oxå fixat... Så nu får vi se när vi hinner förverkliga projektet :)

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Kika in på den nya bloggen för alla finlandssvenska inredningsbloggare.

  www.fisveblogg.blogspot.com

  SvaraRadera
 3. Skulle vara roligt att se ritningen:) Hoppas barnens plan förverkligas!

  SvaraRadera