torsdag 14 oktober 2010

Hemma med sjukling

Var hemma från jobbet en dag med Olivia och trots att hon hade feber ville hon absolut att vi skull pyssla. Tror hon ville ta ut allt av en dag på tumis med mamma, utan lillebror som jämt ska vara med. Och inte bara vara med, han lyckas dessutom oftast vara mittpunkten.


O hade redan en tid talat om att hon vill göra ett likadant akvarium som Caesar en gång gjorde i Buu-blubben. Alltså hjälpte inget annat än att vi körde iväg till Tiimari och inhandlade material till akvariet.


Vi råkade hitta en låda som passade perfekt som akvarium (tar inte för mycket utrymme på hyllan) och började med att skära ut en öppning. Så ska hela insidan av akvariet målas blått, såklart.


Nu är vattnet målat och O kan börja måla roligare saker, fiskarna, som mamma klippt ut medan O målat vatten. O gav order om vad jag skulle klippa, och jag klippte så fingrarna värkte. En guldfisk, en delfin, en val, en krabba, till näst vill jag ha en Nemo:)


Och så här fint blev det då det var färdigt. O var väldigt nöjd, och det tycker jag gott hon kan vara! Nå lite på hälft är det ännu för vi hade tänkt fylla bottnet med sand och kanske söka en kvist och färggranna löv som dekorationer.


Och en sån här röra blir det av konstnärliga aktiviteter... Fast roligt hade även mamma!


Så kom lillebror hem, och som vi kunde gissa ville han också måla. En spiderman blev det såklart.


3 kommentarer:

 1. No kyllä tuli hieno akvaario!!! Olittepa reippaita askartelijoita! Mä tiedänkin, mitä I haluaa askarrella seuraavaksi..;)

  Pikaista paranemista!

  SvaraRadera
 2. No joo, ja oli vielä hauskaa. Ja teidän muutkin lapsethan voisivat osallistua, kuka tahansa osaa maalata. Mutta vain äiti leikata pahvikaloja... :)

  SvaraRadera
 3. Vad skoj ni hade! Å vilket fint akvarium det blev! :)

  Krya på er!

  SvaraRadera