Den heter Solveigs rabarberpaj, men eftersom jag fått receptet av min mormor som heter Sylvia, får den i stället heta Sylvias rabarberpaj. Det blev alltså inga cupcake...
75 gr smör
3/4 dl socker
1 ägg
1 tsk bakpulver
2,5 dl vetemjöl
Fyllning
4 dl rabarber i skivor
1 ägg
0,5-1 dl socker
1 msk vetemjöl
Rör smör och socker till skum, tillsätt vetemjöl- och bakpulverblandningen. Bred ut smeten i smord pajform, ca 26 cm.
Fördela rabarberskivorna över pajbotten.
Vispa ägg och socker till fyllningen och tillsätt vetemjölet.
Häll ut fyllningen över rabarberskivorna och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader, i ca 30 min.
Då jag var liten och vi var gottsjuka lagade mamma alltid "negerbollar". De här kokosbollarna är gjorda så som de gjordes när vi var små. Tyvärr hade jag inte kokos "smulor" så pärlsocker fick duga som dekoration.
Njam - ska testa raberberpajen!
SvaraRadera