lördag 14 augusti 2010

Sista båtturen?

Kanske den sista båtturen för i sommar. I alla fall har vi full upp de kommande veckoslutetn så även om vädret ännu bjuder till kommer vi inte att hinna ut. Den här gången fick också Lilli följa med, och bra gick det ävenom vi var lite fundersamma över hur det ska gå då hon är lite känslig för buller och bång.
En gång i tiderna hade vi segelbåt och vi är helt förundrade över hur mycket mer man hinner se då man rör sej med motorbåt. Vi hann med Attu, Pensar Syd, och till Bystrand i Kirjais, Nagu för lunch på mindre än ett dygn!


Till Pensar Syd har jag aldrig tidigare varit, och blev överraskad över hur stort stället var. Vi skulle gärna stannat och ätit lunch på restaurangen där, men tyvärr var vi så hungriga så vi åkte vidare eftersom det öppnade först på eftermiddagen.Jag har alltid varit intresserad av historia och blev nyfiken på att få veta mer om Pensars historia och hur det så ut där under dess glansdagar. Pensar Syd var alltså ett ställe som Partek ägde och byggde ut till ett rekreationsområde för sina anställda. Man ser ännu spåren av gamla bryggor och igenväxta lekområden. Stugorna och huset var jag inte in i men de är så vitt jag kunde se i beboeligt skick, alltså för sommarboende.


Vi har inte hunnit mer än tre gånger ut med båten i sommar, men om inte annat så har vi i alla fall planer för allt vi vill göra nästa sommar som vi inte hunnit med nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar