tisdag 11 januari 2011

Postcard Killers

Har inte på länge skrivit om böcker så då jag anser att jag inte längre kan komma med julinlägg tänkte jag rekommendera en bok till ombyte. Fick boken Postcard Killers i julklapp (ha, få ändå referera till julen) som är skriven av Liza Marklund och James Patterson. James Patterson lär ska vara en av USA:s mest lästa författare, fast jag aldrig har hört om honom tidigare. Han är väl världsberömd i USA…I alla fall var den helt bra, har inte läst Marklund på en tid för jag blev i något skede lite trött på Annika Bengtzons olyckliga familjeliv, som dessutom blev värre för varje bok. Det är annars en sak jag undrat över, varför är huvudpersonerna i deckaren oftast så olyckliga? De super eller har makar som bedrar. Jag kan nog handera brutala mord men att läsa om olyckliga familjer blir jag less på.

Nå, Postcard Killers var en äkta deckare i min smak, hänsynslösa, smarta, mördare och lite romantik mellan hvudpersonerna, och ett lyckligt slut! Pluspoäng skulle den fått för lite mer överraskande slut, men kan ändå varmt rekommendera boken åt alla som gillar lätt underhållning med lite spänning.

2 kommentarer:

  1. Jeg har leset det og det vaert kjempe god:)

    SvaraRadera
  2. Jo, vi får hoppas att paret kommer ut men fler böcker. Skulle vara roligt att få veta hur det går för Dessie och Jacob!

    SvaraRadera