fredag 6 maj 2011

Trädgården vaknar till liv

Det börjar hända i odlingslådorna, rucolan har redan börjat sticka upp! Så har jag sått citronmeliss inomhus och nån sorts sallad som dock inte vill gro. De här fina träpinnarna hittade jag på Tarjoustalo. Får se hur de håller ihop efter att det regnat några gånger, men bara de håller tills jag ser vad det växer i de olika raderna är jag nöjd.


Ännu har vi hela andra lådan osådd, vi bestämde att ena lådan är min och den andra är min mans. Nå, hur har det gått. Han var så viktig med vad han ska så, inga av fröpåsarna jag erbjöd dög åt honom, och så gick det så att han inte ännu heller hittat nåt att så. Jag har å andra sidan massor jag inte fick att rymmas i min låda, så kan hända jag får ta över hans också:)


Jag har t.ex. en påse med lavendelfrön som jag inte vet var jag ska så. Tycker lavendel är sååå fint då det växer i rabatter. Men nu vet jag inte riktigt var jag ska få plats för den, kanske jag kan övertala P att få så dem i örtlådan.


Här inuti har Olivias rosa Myskmalva också börjat gro, fast man inte kan urskilja dem på bilderna.De här gula vitsipporna fick vi med på köpet då vi grävde upp en körsbärsträdplanta på momis och moffis gård i höstas. Det var en trevlig överraskning då de stack upp!


I veckoslutet har de igen lovat fint och varmt väder så jag väntar med spänning på vad som till näst sticker upp i landet. Ha ett skönt veckoslut och en underbar morsdag önskar jag alla mödrar och mormödrar!

2 kommentarer:

  1. Jag skulle tro att det är gulsippor - ganska sällsynta, har träffat på dem på Åland någon gång.

    SvaraRadera
  2. Det är möjligt att de här tom kommit från Åland för jag vet att mina morföräldrar tagit en hel del plantor med sej därifrån. Nu blommar de för fullt!

    SvaraRadera