måndag 25 april 2011

Påskprojekt

Jag fortsatte här under påsken ett projekt jag påbörjade redan i höstas, en köksträdgård. Skrev ifjol somras om Kekkiläs fina planteringslådor och på hösten smällde min man ihop två planteringslådor av gamla plankor.


På hösten planerade jag mest trädgården, var jag ska ha den, vad jag skall plantera osv. Med själva arbetet kom jag inte längre än så här i höstas.


Men nu ser det ut så här. Jag har slitit bort all gräsmatta runt lådorna, och såklart i lådorna. Sökt mylla från min mammas kompost och lite från vår lokala Honckis. Så har jag spadat sand som jag lagt ut runt och emellan lådorna. Men först skar jag ut tyg som jag lade under så att inte gräs och ogräs ska kunna växa igenom.


Och nu är det färdigt, endast det roligaste arbete kvarstår, att så alla grönsaker och örter och allt annat vi kan tänka oss vilja ha. Tyvärr fanns det inte så mycket frön på Honckis så såendet får bli till en annan dag.


Frön som vi dock hade var rosa Sommar Malva frön som O valt ut tidigare. Malvan kan bli över en meter hög så tänkte den passar bra att växa inne i korg ställningen som jag grävde ner i lådan. Då får de på samma gång lite stöd.

Förutom grönsaker har vi också planterat två äppelträd, en svartavinbärs- och en rödavinbärsbuske. Rabarber ska det också bli men jag vet inte ännu om de får plats i en låda eller om de får växa nån annanstans. Så vet jag inte heller när det lönar sej att flytta på och plantera rabarber? Kanske på hösten.


Den gröna bänken i bakgrunden är urgammal och hemma från min momis och moffis trädgård. På den har jag många soliga sommardagar suttit och druckit saft. Ursprungligen var den vit, och jag har nog planerat den skall återfå sin ursprungliga färg. Men tyckte den skulle passa så bra i min köksträdgård att den får stå där en tid så som den är!

4 kommentarer:

 1. Du har gjort ett fint förarbete så resultatet blir säkert därefter! Du visar säkert? ;)

  SvaraRadera
 2. Tack, jo jag visar nog hur det utvecklas. Ser framför mej gröna och frodiga örter och grönsaker så nu gäller det bara att få det att växa också:)

  SvaraRadera
 3. Ååå vilka fina odlingslådor du har! Jag önskade mig liknande nu till morsdag, sa åt J att du hade så fina :) Så vi sa se om han oxå kan o hinner åstadkomma såna åt mig :) Blir säkert prunkande gröna o fina odlingslådor till sommaren för dig! Väntar på uppföljarbilder småningom :)

  Glad vapp!

  SvaraRadera
 4. Jag hoppas också du Juanita får egna odlingslådor! J gick faktiskt förbi oss senast vi var ute och påtade i dem, tyckte det lät ganska lovande:)

  SvaraRadera