tisdag 1 juni 2010

Rabarberpaj

Jag brukar varje år baka samma rabarbejpar och i veckoslutet då vi firade Olivias och Linus namnsdagar passade jag på att baka min traditionella paj.

Den heter Solveigs rabarberpaj, men eftersom jag fått receptet av min mormor som heter Sylvia, får den i stället heta Sylvias rabarberpaj. Det blev alltså inga cupcake...


Botten
75 gr smör
3/4 dl socker
1 ägg
1 tsk bakpulver
2,5 dl vetemjöl
Fyllning
4 dl rabarber i skivor
1 ägg
0,5-1 dl socker
1 msk vetemjöl

Rör smör och socker till skum, tillsätt vetemjöl- och bakpulverblandningen. Bred ut smeten i smord pajform, ca 26 cm.
Fördela rabarberskivorna över pajbotten.
Vispa ägg och socker till fyllningen och tillsätt vetemjölet.
Häll ut fyllningen över rabarberskivorna och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader, i ca 30 min.


Servera med vaniljsås och njut!




Då jag var liten och vi var gottsjuka lagade mamma alltid "negerbollar". De här kokosbollarna är gjorda så som de gjordes när vi var små. Tyvärr hade jag inte kokos "smulor" så pärlsocker fick duga som dekoration.

1 kommentar: