lördag 13 november 2010

Julkalender


Har köpt mina första julpynt för i år. Det blev varsin julkalender åt barnen. Först köpte jag bara en, men som tur var kom jag till sans och köpte en till! Hur tråkigt skulle inte det vara om barnen hade en gemensam kalender. Ååå vilken fight det skulle bli varje morgon om vem som får titta i kalenderna först! De skulle säkert få trauman för livet och aldrig skaffa kalendrar åt sina egna barn.


Nå nu har de i alla fall varsin så nu gäller det bara att hitta på 24 olika små saker att lägga i kalendrarna! Kommer säker ännu att förbanna mej själv och min ambition, kan hända det blir tuggus och godis i ganska många påsar...


Ett annat problem blir att hitta plats för två kalendrar, de tar ganska mycket rum för de måste vara ordentligt utbredda så att de inte blir ihopgaddade så att man inte ser numrorna. Så ser de ju vackrare ut om de hänger fritt för sej. Dessutom måste de vara på passlig höjd. Det, kombinerat med att P inte vill spika spikar i väggarna i onödan, (vilken jag såklart inte heller vill, men vi kan ha lite olika uppfattning och hur viktigt det är att få upp två julkalendrar på väggen) gör att jag har ett litet dilemma.


Nå jag har lite tid på mej ännu att lösa problemet innan lillajul.

Och med detta önskar jag alla pappor en superskön farsdag! Inte minst till P som är vår världens bästa pappa och man!

4 kommentarer:

 1. Hej! Roligt att du tittade in hos mig! jag har redan en tid läst din blogg och har nog för mig att jag också kommenterat i något skede :) Jag tycker det är speciellt roligt att läsa finlandssvenska bloggar och när man dessutom har en beröring med staden som bloggaren bor i känns det på nåt sätt ännu bättre. trevlig söndag och farsdag!! :)

  SvaraRadera
 2. Du kan ju hitta på något att göra tillsammans, som du sedan sätter "en lapp" om i julkalendern...

  Läste nyligen på fb om en av mina kompisar vars pojke (redan tonåring) ville ha "samma-julkalender-som-varje-år" - det är just en sådan där de gör varje dag något tillsammans hela familjen. Jag tyckte det lät super!

  SvaraRadera
 3. Tack för idén Petra, 24 småsaker är som sagt ganska mycket så alla tips är välkomna!
  Roligt att du Louise tidigare tittat in här. Märkte att vi dessutom har ganska många liknande inlägg:)

  SvaraRadera
 4. Vilken fin kalender! Hoppas du hittar på ngt skoj att sätta in i varje "lucka" och att du hittar ngt bra ställe att sätta kalendrarna på! :)

  SvaraRadera