söndag 12 december 2010

Nu är det klart!


Olivias lapptäcke är äntligen klart! Det tog lite längre än jag räknat med och skulle inte fröken själv väntat på det så mycket som hon gjorde, skulle det säkert inte ännu heller vara klart.


Tyckte jag gjorde det lätt för mej då jag klippte så stora tygbitar, men det blev nog en hel del arbete i alla fall. Sydde ett gult tyg på baksidan och runt kanterna. I våra lokala tygaffär fanns det "vaddtyg", eller vad man nu ska kalla det som var lätt att sy fast mellan tygerna så det blev lite fluffigare.


Valde tygen till lapptäcket i samma nyanser som gardinerna i rummet. Hade dessutom ganska mycket kvar av gardintyget så det är ganska dominerande även i lapptäcket.


Det enda jag sydde för hand var en prydnadssöm längs med det gula tyget. Skulle sytt det med maskin om det bara gått. Maskinen orkade inte eftersom täcket blev så tjockt.


Nu har vi också fått de prickiga förvaringsboxarna till den nya Expedit hyllan. De var aningen mer granna orange än jag hoppats på, men tycker de ät helt bra ändå. Dessutom är de väligt rymliga och stadiga eftersom de är gjorda i trä.


Mitt nästa projekt är ett par nya julgardiner, köpte ett juligt Linum tyg förra veckoslutet då jag tillsammans med två väninnor besökte Loviisan Aitta. Men först måste jag skaffa gardinstänger så jag vet hur stora sömmar jag skall sy.

Ha en skön söndagkväll!

4 kommentarer:

 1. Tulipa siitä hieno!!! WOW!!! Jotenkin toisaan luulisi, että ei ole niin isotöinen, mutta aina sitä aikaa vaan uppoaa...

  SvaraRadera
 2. Helt otroligt fint! Jättefint jobb och förstår att det tagit en del tid men vad bra att du blivit klar (själv har jag en tendens att inte få stora projekt klara)! Antar att O är jättenöjd! :)

  SvaraRadera
 3. Kiitos/tack:) Jo O är nöjd, och jag har samma tendens som du Juanita, sku inte O ha frågat efter det skulle det fortfarande ligga i påsen bredvid symaskinen...

  SvaraRadera
 4. Det blev en jättefin helhet i dotterns rum!! Snyggt jobb!

  SvaraRadera