onsdag 28 april 2010

Gruffalon

Böcker har alltid varit viktiga för oss och jag hade från början planerat tipsa om roliga och bra böcker i min blogg, både för barn och vuxna. Men först nu kommer jag mej för att ge boktips.

En av mammas och Olivias favoritförfattare är Julia Donaldson som skriver om Gruffalon och Axel Scheffler som tecknat böckerna. Och i det här fallet är det väl översättaren som gjort ett bra jobb eftersom böckerna är skrivna på rim på ett väldigt roligt sätt. Gruffalo böckerna handlar om trollet Gruffalon, och lillan Musen som överlistar alla skogens djur. Böckerna är underhållande för barnen med sina färgglada bilder och den löpande rim texten tilltalar i alla fall mej.Så vitt jag vet finns det två Gruffalo böcker, den första som heter Gruffalon och en senare som heter Lill-Gruffalon. Personligen tycker jag bäst om den första.Den tredje boken i serien handlar om Herr Pinneman som blir bortkommen och råkar ut för en massa äventyr, dock inte alls uppskattade av herr Pinnemann själv som bara vill hem till sin familj, Pinnemor och Pinnebarn.
"Jag är ingen arm, det kan ni väl förstå!
Jag är ju Herr Pinneman så släpp mej då!
Ska jag nånsin komma hem och få se mina små"För de så finns även en bok om Grodan Gurra av Axel Scheffler som ligger bakom de andra böckerna. Vår lilla Linus är i väldigt road av Gurra som slurpar i sej en fluga och plaskar i vattnet med fötterna.
Roliga barnböcker jag kan rekommendera alla!

2 kommentarer:

  1. Ihanaa saada kirjasuosituksia! Luetko Olivialle aina ruotsiksi? Mä kaipaisin jotain hömppälukemista itselle, joten aikuistenkin vinkit ovat tervetulleita!

    Hienoja kuvia, susta on tullut taitava!!!

    SvaraRadera
  2. Kiitos! Kyllä luen Olivialle ruotsiksi. Jos lapset saavat suomenkielisiä korjoja Petri lukee heille. Osaan suositella vaikka miten paljon hömppäkirjallisuutta, palaan aiheeseen!

    SvaraRadera