söndag 9 maj 2010

I väntan på sommaren...

Det kliar så i fingrarna att börja greja på gården men ännu kan man inte göra så mycket annat än planera. Ja, om man inte vill göra nåt annat än städa. Och då är det ändå mycket roligare att sitta inne i värmen och planera. I fjol anlade vi ett litet trädgårdsland för jag tyckte det skulle vara så roligt för barnen att gå i landet och stoppa i sej ärter, eller dra upp en morot tillika de strosar omkring barfota på gräset. Eller själv springa ut till landet och riva av lite dill till nypotatisen. Dillfröna glömde jag köpa och morötterna växte så förbaskat långsamt att det aldrig blev nåt av dem. Fast några ärter fick väl barnen i sej, så nåt kan jag väl ändå säga att jag lyckades med.

I år drömmer jag om Kekkiläs nya planteringslåda som jag tycker ser väldigt praktisk ut och dessutom är snygg och gör att grönsakslandet ser städigt ut. Fast man kan väl ifrågasätta om morötterna växer snabbare om de få en egen lyxlåda... Så här ser den i alla fall ut.


Och här hittar ni mer info.
Viljelylaatikko

Av Kekkiläs nyheter för trädgården har jag också beundrat förrådet/växthuset nedan. Det ser sååå romantiskt ut. I den kunde jag förvara alla rosa Fiskars trädgårdsredskap (som jag vore tvungen att inhandla) och så skulle jag odla tomater som barnen kunde äta året om, nästan. Själv skulle jag också gå omkring i halmhatt och dofta på blommorna...


3 kommentarer:

  1. Planteringslådorna ser ju verkligen fina ut! Sku nog vara skoj m såna i trädgården just för att få det att se lite mer städigt ut... Å vilket fint växthus kombinerat m skjul! Sku vara bra att ha, men vi har liksom lite för kuperad tomt för det misstänker jag... Men drömma får man alltid! Bättre lycka med morötterna detta år!

    SvaraRadera
  2. Petri som är lite av en städfrik har lovat bygga en planteringslåda:)

    SvaraRadera
  3. Hahaa... du går i samma tankar som jag! Tur nog har jag bara en liten berså som rymmer syrenerna som redan finns där och trädgårdsbord o. stolar - behöver alltså inte förverkliga något storslaget (utom att jag borde göra underlaget... blir väl ca 500 e minst, så det får vänta)

    SvaraRadera