söndag 25 juli 2010

Ett speciellt hus

Har igen varit och beundrat ett nybyggt hus. Nackdelen med att se ljuvliga nya hus är att jag alltid blir lika sjuk på att börja planera och inreda nåt nytt eget.

Det är en släkting till min man som byggt huset och trots att det är ganska halvfärdigt har familjen hunnit bo i huset några veckor.


Huset är ett trähus, 200 m2 i ett plan, och svart! Undrade lite hur ett svart hus kan se ut, men måste medge att det tog sej ganska bra där det stod uppe på backen.


Rummen är fem meter höga och det första man såg då man steg in i hallen var de jättelika fönstren i vardagsrummet. Ännu lyxigare blev det då man kunde skjuta upp fönstren så att hela väggen var öppen till terassen.


På alla golvytor har de lämnat betongen framme, det slipas ända tills det blir glansigt och då det torkat helt får det en ljusbrun färg, ganska häftigt. Det fanns en rustik känsla i huset med all betong och grova ytor.


Köket var såklart svart och t.ex köksön var gjuten i betong.


Från hjälpköket och bastun kommer man direkt ut på terassen där det ännu bara finns två hål för simbassängen och bastu baljan som så småningom kommer att installeras. Vi får bara hoppas att nästa sommar blir lika varm som den här och att vi blir bjudna på poolparty!

Huset kommer tyvärr inte till sin rätt på bilderna, det går inte att förmedla stämningen och känslan man fick i huset, det kändes bara så lyxigt och annorlunda än de flesta andra hus jag sett.

2 kommentarer:

 1. Näyttääpä hyvältä:)!!! Noi ison lattiaan asti olevat ikkunat on ihania! Mä aina ihailen ihmisiä, jotka uskaltaa valita rohkeita värejä - meillä kaikki on vain valkoista..:).
  Kivan näköinen sohva, tiedätkö mikä sohva se on..? Meillä UUsi hankinnassa yläkertaan...

  ps. O:n paita löytyi meidän pesukoneesta:) - tuon sen huomenna...

  SvaraRadera
 2. En tiedä mikä sohva se oli, mutta nahkainen ja iso. Ja talo oli todellisuudessa paaljon hienompi, ikkunatkaan eivät näytä kuvissa niin isooilta. On tullut niin paljon uusia ihania materiaaleja sen jälkeen kun me rakennettiin nelisen vuotta sitten!

  O onnistuu joka kerta jättämään jotakin jälkeensä, grr. Mutta on tainnut tulla äitiinsä...

  SvaraRadera