onsdag 28 juli 2010

Sommarsallad

Jag bantar! Har länge svurit över hur omöjligt det är att bli av med de 3-4 graviditetskilona som suttit kvar sen Linus, trots att jag idrottar relativt regelbundet och jag äter relativt normalt. MEN, har nu varit tvungen att se sanningen i vitögat och medge att jag nog inte äter så hälsosamt i alla fall, eller ja, maten är det väl inget fel på eftersom vi alltid är noga att laga mat på ordentliga råvaror och aldrig (nästan) äter färdig mat. Men det är allt det som jag äter vid sidan om, som jag blundat för:( Har alltid ansett att man ibland måste få unna sej nåt gott, men det där ibland har blivit så gott som varje dag!!

Nu ska jag alltså en gång för alla ta tag i mina matvanor och bygga upp en ryggrad som kan stå emot gott. Och dessutom har min man lovat coucha mej i bantandet, så nu måste det ju bara ge resultat. P är ganska bra på att läsa innehållsförteckningar på ingredienser, för det är ju inte endast kalorimängden man ska se på. Till att börja med har han minskat på mina matportioner (jag har ätit större portioner än han vilket jag alltid förklarat bort på nåt sätt) och för det andra har jag lovat lämna bort osten. Kör min "diet" första veckan nu så får se hur det kommer att utlöpa.

Egentligen är det min man som är vår familjs sallads specialist, men blev inspirerad våra inhemska jordgubbar att göra en somrig jordbubbs sallad.Okey, balsamicon borde jag egentligen lämnat bort, men som sagt, nåt gott måste man kunna unna sej...
Salladen består förutom av isbergs sallad och gurka av parma skinka, jordgubbar, honungsmelon, lite cashew (skrivs det så?) nötter och pytte lite parmesan. Nästa gång lämnar jag bort parmesanen, lovar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar