tisdag 15 februari 2011

Ett skåp


Jag har ett skåp, som inte kommer till sin rätt. Det står i vårt sovrum och väntar på att få sej en värdig plats. Dessutom har det samlats en del bråte på skåpet som jag inte vet om jag ska klämma in i våra redan överfulla förråd eller slänga. Orsaken till att skåpet är speciellt fint i mina ögon är att det är min morfar som lagat det, och jag blev så glad över att få det.


I skåpet bodde en massa dockor som min mormor fått från olika resor som barn och barnbarn gjort. Tyvärr har en del av dem redan blandats ihop men Barbie dockor och gått sönder eller kommit bort. Ovanpå skåpet sitter Irina, en docka momi själv gjorde år mej en gång i tiden. Först var jag kanske inte så pigg på att behålla alla dockor i skåpet, det var endast skåpet jag var intresserad av. Men allt eftersom jag vant mej vid de granna dock-folkdräkterna tror jag nog dockora även i fortsättnigen måste få ha plats i skåpet. De är ju en del av skåpet och mina morföräldrar!


Jag har länge grubblat och funderat på hur jag vill inreda vårt sovrum, väntat på den där idéen, bilden eller möbeln som får pusselbitarna att falla på plats. Nu då jag har hittat de största bitarna till pusslet gäller det bara att hitta tapeter och textilier som passar till skåpet och de andra möblerna. Samt en annan lite detalj, finansieringen till mitt sovrumsprojekt.

2 kommentarer:

  1. Skåpet är vackert! Skulle passa bra för sänglinnen, handdukar odyl ;)

    SvaraRadera
  2. Jo det är en bra idé, för här i veckan rasade alla hyllor i vårt linneskåp...

    SvaraRadera