fredag 25 februari 2011

Koli


Vi har för tillfället sportlov hela familjen och har tillbringat några dagar i Kolis vackra landskap.


Det fanns massor av snö och utsikten var hisnande, tyvärr var kylan också hisnande, temperaturen föll under 30 grader på natten, och mellan 17 och 20 på dagen. Hur vi än klädde på oss blev det kallt efter bara en liten stund.
Huskysafarin var rolig. Nio huskyn drog oss i en släde på isen. I det här vädret var det kanske bara bra att uren inte var så lång, blev lite kallt om kinderna.En dag var vi hela familjen i slalombacken, också lilla Linus. Men dag två var det endast O och pappa som tog några turer i backen. Mamma och Linus väntade med grillkorv och varm kakao vid brasan.


Koli var som sagt jätte vackert, och speciellt terräng skidspåren var väldigt fina. Slalombackarna var inte så stora, vilket absolut inte störde oss då vi främst höll oss till barnbackarna. Men det konstiga med stället var att där fanns jätte lite människor. Inga köer, ingen trafik vilket såklart var jätte skönt då man rör dej med två aningen otåliga barn. Koli är ett ställe jag varmt kan rekommendera för såna som vill ta det lugnt några dagar och njuta av naturen! Vi fick också en känsla av att Koli kanske är aktivare sommartid, fanns flera ställen och aktiviterter som inte höll öppet vintertid.

2 kommentarer:

  1. ser helt underbart ut och därtill låter det som ett vinterparadis, med lugn o harmoni,verkligen lyx! dit måste man söka sig nångång!!

    SvaraRadera
  2. Det var väldigt vackert, är nationalparks område så naturen är dessutom ganska orörd. Är säker på att det är minst lika vackert på sommaren!

    SvaraRadera