torsdag 11 mars 2010

Påskpyssel

Jag är egentligen ingen påskmänniska, vilket jag ibland reflekterat över eftersom jag är en stor fan av julen. Det bästa med julen är stämningen och pyntandet, och i princip kan man ju pynta lika mycket inför påsken som inför julen. Och stämningsfull kan ju även påsken vara. Fast kanske det att jag inte är så begaistrad över påsken hänger ihop med att jag inte är nån vårfantast. Och över lag är ju inte påsken en lika uppmärksammad helg som julen, även om den som högtid är av större betydelse än julen. Tyvärr tror jag att påsken för de flesta av oss betyder några dagar ledigt från arbetet...

Men eftersom vi har småbarn är det ju skojit att skapa egna traditioner och framför allt nånting för dem att minnas då de är vuxna och har flyttat hemifrån. Alltså ställde vi igår kväll igång med att så påskgräs. Nu är dessutom Linus så stor att han kan delta med att så alldeles eget påskgrås, vilket var jätte roligt att se. Det är otroligt vilken skillnad det är på ett 2,2 år gammalt barn och ett som är lite under två år. Då Linus fyllde två var det som om han under en natt förvandlades till en lite pojke, från att tidigare varit en bebis.


En liten geggig påsk kyckling.


Till och med pappa blev så inspirerad av vårt såande att han kom med några egna "krukor" som han fyllde men mylla. Dock för att så öter i!


Förutom lite sporadiska påskpynt som blir uppsatta beroende på min inspiration, är den viktigaste påsktraditionen att lägga fram mössor i tamburen natten till påskdagen. Under natten kommer sedan påskharen(?) och lägger chokladägg i dem! Den traditionen har jag med mej från mitt barndomshem, men är säkert inte den enda om. Skulle vara roligt att höra om andras påsktraditioner?

Ja, så har vi såklart påskhäxorna. Olivia har nog redan två år gått omkring i grannskaper utklädd till häxa, men hon har nog inte själv varit så värst ivrig över det hela.

1 kommentar:

  1. Mulle käy pääsiäsien kanssa aina niin, että rairuoho tuskin ehtii nousta kun sen pitäisi olla jo täydessä mitassaan.. Joten kiitos muistutuksesta;)!

    Täällä voisi olla Olivialle Påskhäxä-vän - oletteko silloin kotona siis???

    SvaraRadera